https://www.youtube.com/watch?v=gE-_LlQ3w_o

Al nostre institut hem pogut gaudir del curs de Percussió Corporal amb Santi Serratosa. Per nosaltres ha estat una experiència molt enriquidora. Des del departament d’Arts Escèniques esperem tornar repetir aquest curs per continuar aprenent d’aquest meravellós instrument.

Santi Serratosa és professor de bateria des de l’any 1994, actualment imparteix cursos i tallers de percussió corporal per tot el país amb la seva pròpia metodologia (Mètode SSM).

Llegir més →

https://youtu.be/Isg3B0bWm1o

Les alumnes de 1r de Batxibac: Jana Espinar, Marina Garcia, Núria Orquin i Aina Pérez, han quedat finalistes en un concurs organitzat per l’Institut Francès a nivell estatal.

El concurs Le Football, une école pour la vie ha estat organitzat en commemoració del 60è aniversari del Nobel de literatura, Albert Camus. S’havia de presentar un vídeo de 2′ inspirat en una cita del mateix Camus:

« VRAIMENT, LE PEU DE MORALE QUE JE SAIS, JE L’AI APPRIS SUR LES TERRAINS DE FOOTBALL ET LES SCENES DE THEATRE QUI RESTERONT MES VRAIES UNIVERSITES », ALBERT CAMUS. 

 

Llegir més →

Benvolgudes famílies,

Us volem recordar que el dijous 21 el centre estarà tancat per les eleccions.

El divendres 22 hi haurà horari especial, l’alumnat només haurà de venir al centre de 9 a 13h. Les dues primeres hores realitzaran tallers, després assistiran a Vil·la Flora per veure el concert, organitzat pels Departaments de Música i Arts Escèniques, que realitzaran els alumnes de 1r, 3r d’ESO i 1r de Batxillerat d’Arts Escèniques. Finalment, recolliran les notes de l’avaluació i a les 13h marxaran cap a casa.

Al web del centre (iescanet.cat) podeu veure un resum del concert dut a terme el 15 de desembre a Vil·la Flora a càrrec d’alumnes del centre.

Només ens resta desitjar-vos Bones Festes de part de l’Equip Directiu, així com del Claustre de professorat i de la resta de personal de l’Institut

Direcció

Llegir més →

El grup TAPS de l’Institut de Canet, format per alumnes i coordinat per la professora Sònia Alarcon, ha col·laborat amb la Marató de TV3 instal·lant una parada solidària per recaptar diners. La quantitat total recollida durant la jornada va ascendir a 290€.

Llegir més →

L’alumnat de 2n de batx. d’Arts Escèniques ha participat durant el mes de novembre en dos tallers dirigits per professors del Centre de formació teatral El Galliner, de Girona.
En la Classe avançada d’improvisació, a partir del joc dramàtic, l’alumnat ha realitzat diferents exercicis per treballar el moviment escènic, la concentració, l’observació, l’expressió, la gestualitat i la sensibilitat. En el taller de Teatre Musical, en canvi, s’han treballat les tres disciplines que inclou aquest tipus de teatre: la interpretació, el cant i la dansa.

Aquí teniu un resum del muntatge final que han fet sobre el musical Mamma Mia:

https://youtu.be/soxTFNXneBk

Llegir més →

L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Lluís Domènech i Montaner vendran roses per a La Marató de TV3 destinada a les malalties contagioses. Hi voleu participar?

Ens trobareu:

Divendres 15:

  • Matí a l’Institut
  • Tarda pel poble

Dissabte 16: durant tot el dia pel poble

Diumenge 17: durant tot el matí pel poble.

Llegir més →

El professorat del Departament de Tecnologies, Anna Lloveras, Alonso Porto i Francesc Garófano, van assistir a la “Jornada Ramon Llull” que organitza la Facultat d’Informàtica de Barcelona (UPC).

És una jornada adreçada al professorat de secundària que té com a finalitat apropar els centres d’ensenyament secundari i la universitat, per tal d’intercanviar experiències i informacions d’interès tant per als professors i els estudiants de l’ensenyament secundari, com per als professors de la universitat. Enguany es va organitzar l’activitat “Programació amb Arduino per secundària. Petits Projectes”.

Llegir més →

El proppassat 1 de desembre de 2017 va tenir lloc el primer acte de celebració dels 25 anys d’Institut a Canet. L’acte multitudinari va congregar molts integrants de la comunitat educativa de l’Institut al llarg dels darrers 25 anys (alumnat, professorat, pares i mares, personal d’administració i serveis, representats de l’Ajuntament i del Departament d’Ensenyament i públic divers) que van gaudir d’una entranyable vetllada de commemoració.

Llegir més →

Dins el ritme atrafegat de l’Institut hi ha un reducte de temps per llegir. Per tercer curs consecutiu, l’alumnat té mitja hora diària per gaudir de la lectura que més de gust els vingui: novel·les, contes, poemes, revistes, còmics… Una estona que és només per a ells.

Llegir més →

Les élèves de 2de Batxibac ont participé à la II Journée Batxibac (mercredi 29 novembre 2017) organisée par l’Université de Barcelone. Le programme nous a offert l’opportunité d’assister aux conférences de Madame la Professeur Alicia Piquer Desvaux et de Madame la Professeur Marie-France Borot sur les écrivains Michel Tournier et Blaise Cendrars dans le cadre de l’épreuve externe du mai 2018.

Llegir més →

La setmana del 7 al 14 de novembre, l’Institut va rebre la visita d’intercanvi escolar amb l’institut alemany Maria-Sybilla Merian Gymnasium (MSM) de la localitat alemanya de Krefeld. Aquest és un intercanvi que, a diferència d’altres anys, és de llengua alemanya i adreçat als alumnes de 4t d’ESO que cursen aquesta matèria.

Durant la seva estada a Canet de Mar, el grup de Krefeld va poder gaudir de tota una sèrie d’activitats educatives i lúdiques en companyia dels nostres alumnes i d’alguns professors.

Llegir més →

En el marc de la “Setmana de la Ciència”, l’alumnat del Batxillerat científic va visitar, dimecres 15 de novembre, l’Institut de Ciències del Mar i va realitzar un taller de genòmica amb l’equip de SINGEK que fa estudis de genòmica de microorganismes amb aplicacions en ecologia i evolució.

Acabat el taller, l’alumnat va fer una visita guiada per les instal·lacions on diferents equips explicaven les seves recerques.

Tot plegat va ser molt interessant i motivador!

Llegir més →

L’alumnat de 2n de Batxillerat d’Arts Escèniques assisteix a la representació de l’obra teatral “Desig sota els oms” d’Eugene O’Neill i dirigida per Joan Ollé (Teatre Nacional de Catalunya).

Aquest clàssic del teatre nord-americà, en el qual s’enfronten l’amor, la possessió de la terra i l’ambició, ha estat la primera sortida al teatre que fan els alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques aquest curs. Fins a finals d’any està previst anar a veure “La Treva” (Teatre Monumental de Mataró) i “Maria Estuard” (Teatre Lliure de Barcelona).

https://www.tnc.cat/ca/desig-sota-els-oms

Llegir més →

Mercredi 15 novembre 2017

Les élèves et professeurs de 2de Bachibac ont participé pour la première fois au forum des formations en France. Le forum a été célébré au Lycée Français à Barcelone.

La photo vous montre nos courageux élèves pendant la conférence sur les études supérieurs en France. Après, ils ont visité expositions des différents établissements et ils ont demandé des informations.

Llegir més →

El professor del Departament de Tecnologies, Francesc Garófano, ha participat en la jornada “App Inventor Day”, celebrada al Mobile World Center de Barcelona i organitzada dins del programa mSchools App Education que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya.

L’Institut, a través del Departament de Tecnologies, participa en aquest projecte d’innovació educativa que té com a finalitat ajudar a alumnes i docents a integrar les noves tecnologies mòbils a l’aula i així permetre obrir noves vies d’ensenyament i aprenentatge que millorin el rendiment acadèmic i promoguin el talent, l’excel·lència, la innovació, l’emprenedoria i la creació.

Llegir més →

Recentment, hem celebrat un càlid homenatge de comiat a Manuela Nàcher, per jubilació, conjuntament amb els seus amics i companys de l’àmbit sanitari. La Manuela, molt estimada al centre, ha estat durant molts anys l’encarregada de dur a a terme el programa “Salut i Escola” al nostre Institut.

Li agraïm la gran tasca realitzada i li desitgem molta sort!

Llegir més →