Des del 4 de febrer, hi ha l’exposició “Català, llengua d’Europa”, distribuïda entre l’entrada i els vestíbuls del primer i segon pis de l’Institut i cedida temporalment pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta, ens mostra la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa i aporta algunes dades positives i imatges curioses que potser coneixem poc. A classe, ens servirà per a reflexionar-hi i donar-ne el contrapunt amb altres dades relatives a l’ús social de la llengua catalana.

Els onze desplegables que la componen recullen set àmbits temàtics diferents:
– Català, llengua d’Europa
– Català, llengua de l’ensenyament
– Català, llengua dels mitjans de comunicació
– Català, llengua de la cultura
– Català, llengua del comerç i l’empresa
– Català, llengua digital
– Català, llengua de l’esport

El recorregut (en diversos formats) de l’exposició “Català, llengua d’Europa” és llarg i comença l’any 2013. Ha recorregut centres cívics, biblioteques i espais públics de moltes viles i ciutats dels territoris de parla catalana i, a més, ha estat present a l’exterior: Sardenya, Argentina i Bèlgica.

Si en voleu tenir més informació, premeu aquí:
http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/informacio_i_difusio/exposicions/exposicio_catala_llengua_europa/

Si voleu visitar l’exposició virtualment, aneu a aquest altre enllaç:
http://www.gencat.cat/llengua/descarrega/descarrega/expo_en/interactiu.htm

Des del Departament de Català hi hem afegit les dades actualitzades dutes a terme per la Plataforma per la Llengua.

Esperem que sigui del vostre interès.