El passat 21 de novembre, els alumnes de 1r de batxillerat d’Arts Escèniques vam poder endinsar-nos a les entranyes del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Ens vam sentir uns artistes, actors i actrius preparats en el camerino, ple de llums i de miralls, esperant que la regidora d’escena ens avisés per sortir a l’escenari. Ens hem sentit tramoistes preparant escenografies màgiques, amunt i avall del teler, o endinsant-nos al soterrani, magatzem de somnis, on guarden tot l’atrezzo d’obres passades. Vam veure la bugaderia, la sastreria, el taller de tècnics, el vestíbul i vam perdre’ns per mil i un passadissos d’aquell gegant teatral. Quan sortíem d’allà, més d’un va dir que hi tornaria per actuar-hi (hi posem la mà al foc).

A l’Auditori de Barcelona, vam descobrir què s’amaga a l’arxiu: un munt de col·leccions d’antics vinils, de cilindres de cera, primers artilugis que enregistraven la veu i el so, partitures de pianola i altres elements curiosos que guarda amb molta cura la documentalista que ens va fer de guia.
Ja al museu de la música, vam poder observar i sentir tota mena d’instruments antics, insòlits, clàssics, únics, prototipus o exòtics.
Va ser una sortida cultural i molt artística. Bravo!