L’hort és una oportunitat per fomentar un aprenentatge vivencial i significatiu. A l’hort, aprenem fent.

El projecte de l’hort ens ofereix una manera d’aproximar-nos a les matemàtiques, a la llengua, al medi natural i social o tecnologia sense fer explícit que fem càlculs, definicions precises, botànica, sistemes de rotació o ús adequat d’eines.

Ens facilita la formulació de preguntes i de reptes, ens permet – pràcticament de manera natural i espontània – generar hipòtesis. L’hort és un pou d’oportunitats que ens agradaria fer créixer i compartir.

Gràcies a l’hort, les i els alumnes de la USEE han pogut calcular àrees i perímetres, han decidit què plantar en cada moment i què vol dir rotació; també han experimentat com n’és de saludable allò que conrees de forma respectuosa amb el medi. Han après la importància d’emprar eines amb seguretat, saber-ne els noms o definir-les amb precisió en diverses llengües. Han reflexionat sobre els preus de mercat de diversos aliments de l’hort, han fet la collita, l’han pesat i han formulat hipòtesis sobre quin valor podria tenir la seva collita…

Caram amb l’hort!

Fotos del “Projecte Hort”: https://photos.app.goo.gl/763heM9q8bLpfbmPA