Un projecte de recerca de Tecnologia de 4t d’ESO, sobre noves tecnologies aplicades a l’energia solar fotovoltaica i a l’eficiència energètica, presentat pel Departament de Tecnologies de l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar, ha estat premiat en la darrera edició dels ​”Premis Recerca Jove, per fomentar l’esperit científic del jovent (PRJ 2016)”. Aquest premis són convocats pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

El treball premiat amb 750€ és un projecte de Tecnologia de 4t d’ESO: “Plataforma solar fotovoltaica automàtica eficient”. Els autors són els alumnes Pau Ponsa i Lluc Floris i els tutors són els professors Francesc Garófano, Cap del Departament de Tecnologies, i Anna Lloveras.

El premi, establert en el marc del Pla de Recerca i Innovació de Catalunya, valora els següents aspectes:

  • La utilització de noves tecnologies.
  • El foment de l’esperit científic del jovent.
  • L’originalitat i el nivell dels treballs.
  • L’esforç dels centres per potenciar i promoure treballs i projectes de recerca de qualitat.

​Aquest és el quart premi consecutiu aconseguit pel nostre institut a través del Departament de Tecnologies. L’any 2013, els nostre institut va ser un dels 11 centres educatius de Catalunya guardonats, amb 2.500€, en l’edició dels “Premis Recerca Jove 2013”. En l’edició del 2014, dos treballs, un de matemàtiques i un altre de robòtica, van ser premiats amb 750€ cadascun. En la convocatòria del 2015, un altre projecte de robòtica i programació de 4t d’ESO, també va ser premiat amb 750€.